Twintig levensvragen aan onze auteur Marie-José Giebels

Even voorstellen: Marie-José Giebels. Zij publiceert weldra bij Willems Uitgevers haar boek ‘Verkopen zonder te verkopen’. Wie is zij?

In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht zij een tipje van de sluier.

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Baarn, een klein dorpje in het midden van Nederland. Groen, boerenland.

Vertel iets over je achtergrond?

Mijn vader was een ondernemer, mijn moeder werkte in de zorg. We hadden het niet breed. We woonden in een prachtig huis in ‘Hoog-Baarn’, dat we eigenlijk niet konden betalen. Ondanks het feit dat ik nooit echt iets te kort gekomen ben, vond ik het als puber wel lastig om niet in merkkleding te lopen zoals mijn vrienden. Skivakanties zaten er niet in. We gingen elk jaar drie tot vier weken kamperen met onze eigen tent in Frankrijk. Ik heb daar warme herinneringen aan. Ik heb ook geleerd dat je niet veel nodig hebt om je gelukkig te voelen.

Ik heb nooit gestudeerd en ben selfmade. Vroeger vond ik dat lastig. Het gaf mij het gevoel dat ik dom was. Inmiddels heb ik juist veel profijt van mijn praktische kant. Als manager van een Radio en Televisieafdeling bij een mediabureau was ik verantwoordelijk voor dertig mensen en tweehonderd miljoen euro inkoopbudget. Mijn diepe overtuiging is dat alles mogelijk is. Eén van mijn motto’s is dan ook: Hoe kan het wel. Ik heb legio verhalen over wat er allemaal wel kan ondanks dat iedereen mij zei: Dat kan niet. Ik geniet ervan om ongebaande paden te bewandelen en geloof in mensen. Niet in opleidingen of gegoede families.

Helaas heb ik als kind ook traumatische dingen meegemaakt die ertoe leidde dat ik mijn totaal waardeloos voelde. Tot op de dag van vandaag ben ik bezig met mij ‘waardevol’ voelen. Sterker nog dat is de diepere boodschap van al mijn salestrainingen.

Wat doe je het liefst?

Ik heb de leukste baan van de wereld. Het geven van salestrainingen is ook echt een hobby van mij. Graag ga ik wat dieper met mijn deelnemers in de trainingen, zodat er dingen significant veranderen. Soms ben ik erbij als kwartjes vallen en als ik vaststel dat mensen het inzicht daadwerkelijk binnen krijgen. Dat raakt mij echt: voelen dat mijn advies waardevol is voor hen. Dat vind ik heel gaaf om te beleven. Mijn hogere doel in trainingen is mensen inzicht geven in wat ze waard zijn. Natuurlijk als verkoper, maar waar mogelijk pak ik het breder aan.

Verder ben ik dol op kamperen, films en series kijken en de natuur. Ik heb een levendige fantasie en zelfs bij een klein groenstrookje, kan ik fantaseren dat ik op de steppe loop.

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk zit voor mij in kleine dingen. De natuur, de geur van de lente, vers gemaaid gras, bergen tegen een blauwe lucht, zingende merels in de zomer. Mijn grote geluk vind ik in mijn drie kinderen. Ik kan je niet vertellen hoe trots ik op ze ben. Ze hebben alle drie humor, zijn sportief, houden rekening met anderen en zijn wijs. Ik vind ze echt geweldig. Mijn oudste zoon Mats is achttien en mijn jongste dochter Roza en zoon Stig zijn zestien jaar. Ik geniet ervan hoe ze allemaal hun eigen blik op de wereld ontwikkelen en ik kan vreselijk met ze lachen. Ik kijk graag naar ze als ze sporten. Sporten is een soort levenstactiek in het klein. Iedereen gaat anders om met succes, verlies, teamgenoten en zichzelf. Prachtig!

Wat wekt je ergernis?

In mijn vakgebied erger ik me aan de mensen die beweren dat verkoop maar op één manier kan. En vooral dat het dan ook precies zo MOET. Ik erger me aan trucjes of ‘spelletjes spelen’ met klanten. Of jezelf verheven voelen boven een ander.

Buiten mijn vakgebied erger ik me aan extreme politieke ideeën die groepen buitensluiten. Wat mijn grootste verdriet? Het gebrek aan lange termijnbeslissingen die de natuur en het klimaat wereldwijd daadwerkelijk beschermen.

Van welke muziek hou je?

Veel verschillende soorten muziek kan ik waarderen: sixties & seventies (Crosby, Stills, Nash and Young, Simon and Garfunkel, Cream, etc.) maar het meest houd ik van keiharde gitaren. Muziek die rockt als de brandweer! System of a Down, Queens of the Stone Age, Placebo, Muse, The Cult, Radio Head, etc. Ik ga ook graag naar concerten toe om live te rocken!

Favoriete film of televisieprogramma?

Televisie kijk ik bijna niet, heel soms BBC. Ik ben dol op de BBC-programma’s zoals: Would I lie to you, QI – met Stephen Fry – en dat soort programma’s. Verder kijk ik vooral naar Netflix en HBO, een Amerikaanse streamingdienst. Mijn favoriete serie zijn Peaky Blinders, maar ook Taboo, Game of Thrones, Dexter en andere. Hoe gruwelijker hoe beter.

En verder houd ik van programma’s over de ER (SEH). Maar alleen echte documentaires. Dan doe ik mee met diagnosticeren en bepaal de behandeling vanaf mijn eigen relaxte bank. Eigenlijk had ik ook heel graag eerstehulparts willen worden. De dynamiek lijkt me fantastisch! Maar ik denk niet dat je dat lang volhoudt. Het is volgens mij uitputtend. En het loopt lang niet altijd goed af.

Daarnaast ben ik grote fan van David Attenborough en zijn documentaires. Ik kan er niet genoeg van krijgen.

Sporthelden?

Mijn eigen kinderen zijn mijn sporthelden. Ze zijn dol op sporten (voetbal en volleybal) en ik kijk bij bijna elke wedstrijd. Mijn dochter speelt voetbal op hoog niveau (Oranje onder 16), dus met haar ga ik ook mee naar het buitenland voor toernooien en wedstrijden. Ondanks het feit dat mijn andere kinderen een ander niveau spelen, geniet ik er enorm van om ze te zien sporten. Het maakt ze mooiere en completere mensen.

Boeken?

Een boek lezen voelt voor mij als een relatie aangaan. Ik kan echt verdrietig zijn als het boek uit is. Het eerste boek dat mij tot tranen toe raakte was: Levende Bezems over de jonge schoonsteenvegers in Milaan. Ik was een jaar of negen toen ik het las.

Maar ook Schaduw van de Wind en Lord of the Rings vind ik geweldig. Paulo Coelho is ook een favoriet van mij. Ik ben verliefd geworden op De Alchemist, maar vind zijn complete oeuvre heel inspirerend. Ik kan mij heerlijk verliezen in boeken.

Oh ja, alle boeken van Harry Potter heb ik wel zes keer gelezen. Ik ontdekte steeds weer nieuwe dingen. Rowling is niet alleen een fantastische schrijfster, ik ben ervan overtuigd dat de vertaler ook een genie is. En laten we wel wezen: wie zou er nu niet willen ontdekken een tovenaar te zijn! Die kind(erlijke) dromen heb ik nog steeds. Hartstikke naïef natuurlijk. Maar ik ben er trots op.

Historische persoonlijkheid

Ik kan me zo niemand herinneren, maar wat ik me wel kan herinneren zijn de geschiedenislessen van mijn docente Mevrouw Greven. Als zij begon te vertellen, voelde het alsof ik een uur lang in een film zat. Als de bel ging werd ik wakker uit mijn avontuur. Ik kon er intens van genieten.

Hedendaagse wereldleider?

Als ik heel eerlijk ben, ben ik behoorlijk teleurgesteld in de wereldpolitiek. Het is een show om macht en geld. Ik kan er echt van wakker liggen. Iedereen die zijn ego kan thuislaten zou een betere wereldleider zijn, dan de meeste hedendaagse.

Levensbeschouwing?

Ik heb niets met religie, wel met geloof. Ik ben katholiek opgevoed, maar ben het faliekant oneens met deze (in mijn ogen criminele) organisatie. Ik zou graag politiek en religie scheiden, zoals ze in Frankrijk doen. Iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Maar laat een ander er vrij in.

Politieke voorkeur?

Ik stem vaak links van het midden. Let op milieu en op minder bedeelden. Dat is soms lastig want ik geloof ook dat als iemand niets presteert of probeert, je iemand prima mag ontslaan. Ik heb soms moeite met links als je moet blijven proberen te trekken aan een dood paard. Daarnaast ben ik ook ondernemer en vind ik dat er in Nederland te veel regels zijn die je in de weg zitten.

Welk maatschappelijk thema verdient nationaal meer aandacht? Welk maatschappelijk thema verdient internationaal meer aandacht?

Natuur en milieu!!!

En onderwijs! Ik ben ervan overtuigd dat we kinderen veel meer moeten leren dat alles wat ze willen worden goed is. Dat ze voor hun eigen talenten mogen gaan. Dat ze rekening houden met anderen. Dat ze leren hoe je echte informatie van nepinformatie kan onderscheiden. Ik verbaas mij over de lesmethoden van nu. Ze zijn exact hetzelfde als in de jaren vijftig van de twintigste eeuw, terwijl de wereld veranderd is. Waarom moet je leren dat Columbus in 1491 Amerika ontdekt heeft? Ik heb liever dat ze begrijpen wat een impact het had om de zee op te gaan, terwijl men dacht dat de wereld plat was. Maak de informatie meer levendig in plaats van dat droge gebeuren dat het nu is. Sinds ik van school ben (en dat was al op mijn 19de) geniet ik van leren. Omdat ik bepaal wat en hoe ik leer. Dat zouden we aan onze kinderen moet meegeven.

Heb je belangstelling voor dierenwelzijn?

Ik heb een heel week hart voor dieren en mensen. Ik help Greenpeace, Het Wereldnatuurfonds, Stichting Dieren lot, maar ook Amnesty International etc. Ik kijk graag naar de successen die zij boeken. Wat ik lastig vind, is het kijken naar dierenleed. Thuis zorg ik dat onze (mini) tuin insectvriendelijk is. Elk voorjaar nieuwe bloemetjes en mijn moeder bouwt een insectenhotel en dan zien we welke kamertjes vrij zijn. Insecten denken dan ‘wat een leuk plekje’. En installeren zich in dat kamertje en leggen er hun eitjes.

Interesse in duurzaamheid?

Ik let op hergebruik en reparatie van spullen. Ik wil weten waar mijn vlees en groenten vandaan komt. Maar ik ben geen freak hierin.

Reisbestemming?

Ik hou van vakantie en reizen, maar ben geen wereldreiziger. Ik heb veel van Europa gezien en ben jaren terug in Australië geweest. Daar ben ik wel verliefd geworden op het land en de mensen. Ik zou daar vandaag nog naar toe verhuizen. Verder woont mijn broertje op Curaçao en daar probeer ik minimaal een keer per jaar naar toe te gaan voor een workation.

Drank & spijzen?

Eten en drinken is een talent van mij! Ik vind alles lekker en zeg eigenlijk nooit nee. Mijn grote guilty pleasure is wijn en Franse kaas. Dat betekent dat je me daar echt voor wakker kunt maken. Eerlijk is eerlijk, ik zou vaker nee moeten zeggen tegen wijn…

Waarover gaat je boek en welke boodschap wil je uitdragen

Mijn boek gaat over succesvol verkopen door de focus te leggen op affectief. Verkopen wordt zoveel meer effectief als je stuurt op affectief. Verkopen op waarde, je toegevoegde waarde voelen als consultative seller (adviserende verkoper) dat is waar het over gaat. Het wordt daardoor veel leuker voor jou en jouw klant. En plezier hebben is een groot goed.

Verkopen zonder te verkopen | Marie-José Giebels

Hardback | Nederlands | Economie en bedrijf algemeen

Dit boek is voor verkopers die diensten verkopen en daarnaast een belangrijke adviesrol hebben (consultative sellers). Veel verkopers voelen zich ongemakkelijk bij verkopen. Nog steeds worden er ‘trucjes’ geleerd om de verkoopresultaten te manipuleren. Auteur [lees verder...]

Naar de boekpagina

Meer berichtjes van Raf Willems

Megan Rapinoe stopt met voetballen: Punk for President!

BlogRaf Willems - 30/09/2023
 

Megan Rapinoe is weer groot nieuws, zoals steeds. Na de uitschakeling van de Verenigde Staten – wereldkampioen in 2015 en 2019 – kondigde ze haar afscheid al aan op haar 38 ste. Vorige week speelde ze haar interland nummer 203 tegen Zuid-Afrika, meteen haar laatste. Ze ontving [lees verder]

Koop nu rechtstreeks bij François Colin, Lex Muller & Raf Willems: Gouden Boeken

Koop boek bij de auteur
Op boekencafe kan je nu rechtstreeks bij François Colin, Lex Muller & Raf Willems het nieuwste boek kopen: Gouden Boeken . Beste sympathisanten van www.dewitteduivel.com,

Ons online platform gaat zijn tiende seizoen in en viert in 2024 de tiende verjaardag. Reden genoeg om een aantal nieuwe [lees verder]

One Love: Gedachten uit mijn voetbalmuseum (1) Die Königlichen. Die Geschichte von Real Madrid

BlogRaf Willems - 24/09/2023
 

In deze rubriek formuleert Raf Willems op ongeregelde tijdstippen enkele ongerijmde en onsamenhangende gedachten over heden, verleden en toekomst van het voetbal. Vanuit zijn voetbalmuseum als het ware…Want… When I’m 64, zo zongen The Beatles. One Love! Jawel, al was het maar [lees verder]

Juf, waar ben je? – Inge Nees

BlogRaf Willems - 21/09/2023
Ik ben meer dan dertig jaar actief in het boekenvak en was als redacteur en uitgever sindsdien betrokken bij wel meer dan vijfhonderd titels. En toch is deze de meest speciale. Jammer genoeg, dat wel. Maar bijzonder moedig van de auteur. Ik heb niet eerder een schrijver ontmoet die haar verhaal op zo’n [lees verder]

Janice Cayman. I did it! Het levensverhaal van het boegbeeld van het Belgische vrouwenvoetbal.

BlogRaf Willems - 20/09/2023
 

Deze week opent de Women’s Nations League onder meer met de Derby der Lage Landen in Leuven tussen België en Nederland. Janice Cayman is recordinternational van de Red Flames – de teller staat op 138 en de nummer twee van het Belgisch voetbal na Jan Vertonghen – en de meest [lees verder]

Het Gouden Boek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023 – The story of FC Barcelona (4)

BlogRaf Willems - 19/09/2023
 

Royal Antwerp Football Club stapt voor de tweede keer in de strijd om de Beker met de Grote Oren: precies 66 jaar na de eerste keer. Toen werd er gespeeld tegen het grote Real Madrid van Alfredo di Stefano. Voor een recordopkomst van bijna 60.000 toeschouwers op de Bosuil. Vandaag [lees verder]

Het Gouden Boek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023 – The story of FC Barcelona (3)

BlogRaf Willems - 17/09/2023
 

Royal Antwerp Football Club stapt voor de tweede keer in de strijd om de Beker met de Grote Oren: precies 66 jaar na de eerste keer. Toen werd er gespeeld tegen het grote Real Madrid van Alfredo di Stefano. Voor een recordopkomst van bijna 60.000 toeschouwers op de Bosuil. Vandaag [lees verder]

Het Gouden Boek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023 – The story of FC Barcelona (2)

BlogRaf Willems - 16/09/2023
 

Royal Antwerp Football Club stapt voor de tweede keer in de strijd om de Beker met de Grote Oren: precies 66 jaar na de eerste keer. Toen werd er gespeeld tegen het grote Real Madrid van Alfredo di Stefano. Voor een recordopkomst van bijna 60.000 toeschouwers op de Bosuil. Vandaag [lees verder]

LIMBURG BOVEN IN DE BEKER MET DE GROTE OREN….WIN HET BOEK MET DE QUIZ!

BlogRaf Willems - 15/09/2023
 

 

De Beker met de Grote Oren…viert in 2023-’24 de 69 ste editie. Aflevering zeventig zal starten met een nieuw competitieformat. ‘De Beker met de Grote Oren’…verwijst naar de twee grootste voetbalevenementen op clubniveau uit de geschiedenis: de Europa [lees verder]

Jan Vertonghen, Ajacied in het shirt van de Rode Duivels viert 150 ste interland

BlogRaf Willems - 12/09/2023
Jan Vertonghen. Hij viert vandaag tegen Estland zijn 150 ste interlands voor België. Recordhouder van de Rode Duivels. Ondanks zijn omzwervingen in Londen (Tottenham), Lissabon (Benfica) en Brussel (Anderlecht) bleef hij toch in eerste instantie een Ajacied (Amsterdam). Met België eindigde hij derde [lees verder]

9 september 1981: België – Frankrijk 2-0, de mooiste van het Guy Thystijdperk volgens Erwin Vandenbergh

BlogRaf Willems - 09/09/2023
 

Vandaag is het 9 september 2023 en spelen de Rode Duivels ‘uit’ in Azerbeidzjan. Een spraakmakende partij zal dit vermoedelijk niet worden. We herinneren ons 9 september vooral als ‘België-Frankrijk’ van 1981. De Rode Duivels behoorden toen tot de Europese top, na hun finaleplaats [lees verder]

Neen Yannick Carrasco, Saoedi-Arabië is geen mooi land

BlogRaf Willems - 08/09/2023
 

 

De giller van de week? En dat was ie! De argumentatie waarmee de genaamde Carrasco, Yannick zijn transfer van Atletico Madrid naar Al Shabab verantwoordde, hoort thuis in de categorie ‘uitglijder’. Volgens het woordenboek: een blunder, een verkeerde daad. Laten [lees verder]

0
  0
  Jouw winkelmand
  Jouw winkelmand is leeg
   Bereken verzending
   Bon toepassen

   Bedankt!

   Je link is opgenomen. Hartelijk dank. We bekijken en plaatsen die zo snel mogelijk. Klik ‘Nog een link ingeven’ om een nieuwe link in te geven of klik op Terug om terug te gaan naar de vorige pagina.