Twintig levensvragen aan auteur Ines Bonte

Even voorstellen: Ines Bonte. Zij publiceert weldra bij Willems Uitgevers haar boek ‘Ongelukkig Gelukkig’. Wie is zij?

In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht zij een tipje van de sluier.

Waar kom je vandaan?

Mijn roots liggen in het mooie West-Vlaanderen en meer bepaald in Brugge. Ik ben geboren in 1982 en heb tot mijn 24 jaar in Ruddervoorde en Oostkamp gewoond. Ik ben dus van origine een ‘Westfluutje’. Na mijn studies heb ik gewoond in Sint-Denijs-Westrem en Laarne. Vandaag woon ik al een aantal jaren in Wetteren.

Wat is je achtergrond?

Als je mijn boek leest, ken je mijn hele achtergrond! 😊
Kort: ik zat tijdens mijn middelbare school op internaat in Gent, een geweldig mooie tijd. Mijn hogere studies communicatiebeheer bracht ik tot een goed einde in Kortrijk, maar Gent had een soort zuignapeffect op mij. Ik ben zodoende rond Gent blijven hangen.

Wat doe je het liefst?

Het liefste wat ik doe, is anderen inspireren en helpen. Een luisterend oor schenken en steun bieden, waar het kan en aan wie het nodig heeft of graag wil. Het voeren van een eerlijk, oprecht gesprek via het geschreven en gesproken woord. Ik zoek dat niet bewust op, maar laat dat op me afkomen. Wanneer het stroomt dus. Er zijn veel mensen, sommige ken ik absoluut niet, die mij berichtjes sturen of me aanspreken, geregeld met levensvragen. Ze contacteren mij via mijn sociale media of spreken me gewoon aan op straat.
Ze stellen mij dan geregeld de vraag hoe ik met bepaalde dingen ben omgegaan. Op mijn sociale media schrijf ik vanuit mijn echte leven, ik verbloem niets. Ik schrijf onder andere over het feit dat ik mentale problemen heb gehad. Dat trekt lieve mensen die op zoek zijn naar herkenning of erkenning in hun proces aan.
Ik straal onbewust ook uit dat mensen naar mij kunnen komen én ik voel ook goed aan wanneer iemand uitstraalt ‘Help mij’ of ‘Nu even niet’. Ik heb daar een antenne voor ontwikkeld, een typisch kenmerk voor een hoogsensitief persoon.

Wat is voor jou geluk?

Geluk voor mij is op de eerste plaats het ervaren, doorleven en accepteren van ongeluk. We moeten weten dat ‘lijden’ een onderdeel is van het leven, het hoort er gewoon bij. We ervaren allemaal verdriet, doorworstelen moeilijkheden, voelen pijn en hebben tegenslagen. Als we die emoties niet hun vrije loop laten, gaat ons dat ziek maken. Zie pijn als een weg om te groeien. Zie moeilijkheden en tegenslagen als een uitdaging. Zie verdriet als het zaadje van een lach.
Geluk uit zich voor mij in vrijheid, blijheid, voldoening en liefde. Vrij zijn in mijn doen en laten, zijn wie ik wil zijn, doen wat ik wil doen, wonen waar ik wil wonen. Blijheid in lachen, plezier maken, gek doen en humor. Een lach geeft energie en relativeert. Voldoening in de zin van iets doen wat je graag doet, dat geeft een betekenisvol gevoel, je passie en je hart volgen.

En tenslotte liefde: ontvangen en geven van liefde. Liefde heelt de harten, onze harten en de wereld.

Waar erger jij je aan?

Onrecht, manipulatie en grove leugens. Voornamelijk richting kinderen en jongeren, want dat zijn machteloze wezens maar ook onze toekomst. Als ik zie dat ze geconfronteerd worden met onrecht, dan raakt me dat. Ik heb wel een persoonlijke oplossing voor mijn ergernis gevonden: vrijwilligerswerk in de kinderhulpverlening. Mijn ergernis heb ik omgebogen in een positieve invulling! Als ik weet dat er dankzij mijn woorden een jongere geen zelfmoord heeft gepleegd… dan maakt dat mijn leven compleet! Ondanks het feit dat dit bijzonder hard kan binnenkomen bij mij.

Favoriete zanger/zangeres/muziekband/genre/nummers

Ik hou niet van één bepaald genre of type. Wanneer ik voel dat een nummer vanuit het hart en met passie is gemaakt en wordt gebracht en ik diep wordt geraakt, dan ben ik fan. Dit kan gaan van een klassiek nummer tot een techno beat.

Film/Televisieprogramma:

Ik kijk al jaren geen televisie meer, enkel Netflix af en toe. De film die mij recent echt raakte? The Swimmers: over twee zussen die Syrië ontvlucht zijn en in Duitsland terecht kwamen. Via het zwemmen haalde de ene zus de Olympische Spelen van Rio 2016 en de andere besliste om bootvluchtelingen op Lesbos te helpen. Alles rond het menselijke, daar word ik warm van.

Boek fictie/non-fictie

Drie jaar geleden ontdekte ik mijn schrijfkunsten en dat geldt ook voor mijn leeskunsten. Het is dus pas sinds drie jaar dat ik dit waardeer en ontdekte dat ik graag lees. Boeken over persoonlijke ontwikkeling, boeien mij enorm. Voor de rest ben ik nog aan mijn lees ontdekkingsreis bezig.

Enkele voorbeelden zijn Van stress naar veerkracht’ van Séverine Van de Voorde, De alchemist’ van Paulo Coelho’ en ‘ Supernormaal´ van Meg Jay.

Sporthelden/heldinnen?

Geen. Ik bewonder de prestaties van topsporters wel, maar volg de sport op zich niet.

Naar welke mens (en) keek je op?

Inzake historische persoonlijkheid: Prinses Diana. Ze zat gevangen in een gouden kooi, hunkerde naar liefde maar ondanks haar pijn, verdriet en ongeluk hield ze vol in haar warmte, vriendelijkheid en puurheid. Ze probeerde om de wereld te verzachten en liefde uit te strooien. En dat is ook mijn missie op aarde: de wereld verzachten.
De persoon die mij vandaag inspireert, is de Indische dokter, kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh. Een pioneer en inspiratiebron voor mij.

Ben je gelovig/ongelovig? Iets tussen de twee?

Ik ben spiritueel, maar ongebonden. Ik geloof niet in een bepaalde god. Ik heb wel respect en begrip voor religieuze levensbeschouwingen, maar persoonlijk geloof ik daar niet in. Ik geloof wel in leven na de dood en in spirituele gidsen. Ik geloof dat er meer is dan wat we zien, voelen, ruiken en proeven.
Ik maak via meditatie een connectie met Pacha Mama, Moeder Aarde. Ik vind via haar innerlijke kracht en leer om lief te zijn voor mezelf en voor een ander. Iedereen heeft zijn rugzak. Iedereen lijdt. Dat hebben we allemaal gemeen.

Drank/Eten/ Restaurant?

Ik ben een levensgenieter en vind het zeer aangenaam om lekker te eten in fijn gezelschap.
Ik geniet dagelijks van een kop koffie, thee en water. In gezelschap zijn een glaasje champagne en een zachte whisky mijn favoriet.

Politieke voorkeur?

Neen, het woord politiek vertaal ik naar ego, macht en onmenselijkheid, mijn allergieën. Ik geloof dus niet in de politieke wereld, wel in de mens achter de politiek.

Wereldpolitieke toppers?

Neen.

Welk thema verdient nationaal meer aandacht?

Menselijkheid in de breedte en de lengte van het woord. Er is nood aan liefde en aandacht voor iedereen: baby’s, kinderen, jongeren, volwassenen. Zelfstandigen, kinderopvang, scholen, mensen die leven in armoede enzoverder. Mensen gaan momenteel gebukt onder boosheid, verdriet en frustratie.

Welk thema verdient internationaal meer aandacht?

De ZORG met hoofdletters! Liefst zo breed mogelijk ingevuld: voor kinderen, voor volwassenen, maar ook voor onze natuur. Alles wordt steeds zieker en zieker dus het doorbreken van de ziekmakende cirkels is hard nodig.

Belangstelling voor natuur en dieren?

Dierenwelzijn is voor mij heel belangrijk. Alle creaties van Moeder Aarde zijn geweldig! Zonder dieren is er geen leven. Ik heb thuis een poes en twee kakariki’s (vogels) die ook vrij rondvliegen in huis.

Interesse voor duurzaamheid?

Ja! Ook hier met hoofdletters: ALLE AANDACHT NAAR DE PLANEET!

Reisbestemming?

De hele wereld! Ik vind elk land, elke cultuur zo fantastisch mooi. Het is een wonderlijk geschenk dat er zoveel moois is op deze aarde.

Waarover gaat je boek en wat wil je ermee bereiken?

Ongelukkig Gelukkig. Dat zegt eigenlijk alles!
Mijn boek is autobiografisch. Ik beschrijf mijn levensloop van een ongelukkige jeugd naar het doorworstelen van zowel het posttraumatisch stresssyndroom, depressie en het chronisch vermoeidheidssyndroom om uiteindelijk aan te komen op mijn gelukkige bestemming waar ik nog steeds kamp met pijn en verdriet, maar dat hoort erbij.
Ik beschrijf hoe ik dit heb verwerkt en heb geleerd om het liefdevol te plaatsen en aanvaarden.
Mijn boek is een bron van steun en inspiratie voor iedereen die een interne oorlog voert. Zij die spartelen door moeilijkheden, ongelukkigheid, trauma etc. Mijn boek is een ondersteunend en géén adviserend boek. Ik doorbreek in mijn boek cirkels en taboes van psychiatrie, therapie én therapeutische psychedelica.
Vanuit mijn motto: als ik de cirkel kon doorbreken, dan kan iedereen het.

 

Ongelukkig gelukkig | Ines Bonte

Hardback | Nederlands | Gezondheid algemeen

Doorbreek de taboes rond ‘ongelukkigheid’ en mentale problemen. Volg Ines op haar pad langs psychiaters, therapeuten, lichaamswerk, coaches en de wonderlijke kracht van psychedelica. Wie de innerlijke pijncirkel doorbreekt, kan zuiverheid doorgeven aan de kinderen [lees verder...]

Naar de boekpagina

Meer berichtjes van Raf Willems

Twintig levensvragen aan onze auteur Dave Witteboon

BlogRaf Willems - 20/03/2023
Even voorstellen: Dave Witteboon. Journalist Jan Brys publiceerde onlangs bij Willems Uitgevers het boek over zijn sportieve loopbaan onder de titel ‘Waterpolo, DNA van Dave Witteboon’. Dave Witteboon wordt algemeen beschouwd als de beste Belgische waterpolospeler aller tijden. Wie is hij? In onze [lees verder]

Twintig levensvragen aan onze auteur Marie-José Giebels

BlogRaf Willems - 13/03/2023
Even voorstellen: Marie-José Giebels. Zij publiceert weldra bij Willems Uitgevers haar boek ‘Verkopen zonder te verkopen’. Wie is zij?
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht zij een tipje van de sluier.
Waar kom je vandaan?
Ik kom uit Baarn, een klein [lees verder]

Twintig levensvragen aan onze auteur Anja Vanrobaeys

BlogRaf Willems - 06/03/2023
Even voorstellen: Anja Vanrobaeys. Zij publiceert weldra bij Willems Uitgevers haar boek ‘Waarom ik blijf strijden’. Wie is zij?

In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht zij een tipje van de sluier.

Waar kom je vandaan?

Daar heb ik al [lees verder]

Twintig levensvragen aan onze auteur Auke van der Goot

BlogRaf Willems - 27/02/2023
Even voorstellen: Auke van der Goot. Hij publiceert weldra bij Willems Uitgevers zijn boek ‘De trektochttoerist’. Wie is hij?
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht hij een tipje van de sluier.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in Groningen, [lees verder]

Twintig levensvragen aan onze auteur Edgard Eeckman

BlogRaf Willems - 20/02/2023
Even voorstellen: Edgard Eeckman. Hij publiceert weldra bij Willems Uitgevers zijn boek ‘Tegendraads’. Wie is hij?
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht hij een tipje van de sluier.
Waar kom je vandaan?
Ik ben Gentenaar van geboorte (1957). Gewoond [lees verder]

Helden van de Champions League, dertig jaar Europees kampioenenbal

BlogRaf Willems - 14/02/2023
 

 

Deze week starten de achtste finales van de Champions League. Met onder meer Club Brugge – Benfica Lissabon op de affiche.  De Champions League – bijgenaamd het Europese ‘kampioenenbal’ – ging dertig jaar geleden van start als een nieuw businessmodel [lees verder]

Twintig levensvragen aan onze auteur Rob Beenders

BlogRaf Willems - 13/02/2023
Even voorstellen: Rob Beenders. Hij publiceert weldra bij Willems Uitgevers zijn boek ‘Gezien en gehoord’. Met als medeauteurs de Nederlandse sociale onderneemster Sandra Ballij en fotograaf Michael Graste.
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht hij een tipje van [lees verder]

Twintig levensvragen aan auteur Ines Bonte

BlogRaf Willems - 06/02/2023
Even voorstellen: Ines Bonte. Zij publiceert weldra bij Willems Uitgevers haar boek ‘Ongelukkig Gelukkig’. Wie is zij?
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht zij een tipje van de sluier.

Waar kom je vandaan?

Mijn roots liggen in het mooie [lees verder]

Twintig levensvragen aan auteur Sim Meyers

BlogRaf Willems - 30/01/2023
Even voorstellen: Sim Meyers. Zij publiceert weldra bij Willems Uitgevers haar boek ‘Veiligheid van mijn kind’. Wie is zij?
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht zij een tipje van de sluier.
Waar kom je vandaan?

Ik woon in Vlaams-Brabant en ben [lees verder]

Twintig levensvragen aan auteur Mathieu Van Driessche

BlogRaf Willems - 30/01/2023
Even voorstellen: Mathieu Van Driessche. Hij publiceerde onlangs bij Willems Uitgevers zijn boek ‘Impact’. Wie is hij?
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht hij een tipje van de sluier.
Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren te Lokeren (1991) en [lees verder]

Twintig levensvragen aan auteur Elle Dolores Heirman

BlogRaf Willems - 25/01/2023
Elle Dolores Heirman publiceert weldra bij Willems Uitgevers haar boek ‘Duivelskind’. Wie is zij?
In onze rubriek ‘Twintig levensvragen aan onze auteur’ licht zij een tipje van de sluier.
Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Mariaburg, een deeldorp [lees verder]

‘Women, Life, Freedom’ versus taliban: Leven in waarheid van Madina Hamidi

BlogRaf Willems - 20/01/2023
 

Madina Hamidi. Geen Vlaamse auteur die dichter bij het idee van ‘Women, Life, Freedom’ staat, dan zij met haar boek ‘Leven in waarheid’.

Daarin vertelt ze over haar vlucht als twaalfjarig kind in 1999 met haar moeder, broer en vier zussen uit Afghanistan. Nadat [lees verder]

0
  0
  Jouw winkelmand
  Jouw winkelmand is leeg
   Bereken verzending
   Bon toepassen

   Bedankt!

   Je link is opgenomen. Hartelijk dank. We bekijken en plaatsen die zo snel mogelijk. Klik ‘Nog een link ingeven’ om een nieuwe link in te geven of klik op Terug om terug te gaan naar de vorige pagina.